Translate

вторник, 20 января 2015 г.

Страви на ВЕЛИКДЕНЬ / Meals for Easter

Великдень 
ПАСКА ЗВИЧАЙНА. Просіяти борошно. 300 г борошна заварити гарячим молоком, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, і поставити у тепле місце, щоб підійшло. Після того, як тісто добре підійде, додати розтерті яйця, решту борошна і продовжувати місити тісто. Під кінець додати розтоплене масло, цукор, ваніль, шафран.
Підготувати форми, змастивши стінки маслом і притрусивши меленими сухарями. Викласти тісто у форми на половину їх висоти. Форми поставити у тепле місце і, як тільки тісто підійде, обережно поставити у гарячу духовку на 1,5 год.
Борошно — 950 г, молоко — 500 г, масло — 120 г, цукор — 200 г. яйця — 6 шт., ваніль, шафран.
 ПАСКА НА ОПАРІ. 300 г борошна заварити гарячим молоком і добре розтерти, щоб не було грудочок. Масу остудити, влити розведені теплим кип'яченим молоком дріжджі, добре вимішати й поставити в тепле місце, накривши полотниною. Після того, як тісто підійде, додати розтерті з цукром і ваніллю жовтки, сіль, решту борошна і добре вимішати. Потім покласти збиті до густої піни білки і продовжувати місити, поки тісто не почне вільно відставати від стінок і дна посуду. Поставити у тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто знову збільшиться в об'ємі вдвоє, додати промитий ізюм, подрібнений мигдаль або горіхи, влити тепле, але не гаряче масло і вимішати. Не чекаючи поки тісто підійде, викласти у форми так, щоб воно займало не більше половини висоти, а коли тісто підніметься і заповнить 3/4 форми, поставити в не дуже гарячу духовку на 1 год.
Вийнявши з духовки, посипають цукровою пудрою. Паску можна прикрасити цукатами, ягодами з варення, тертим шоколадом тощо.
Борошно — / кг, молоко — 500 г, дріжджі — 50 г, масло або маргарин — 300 г, цукор — 400 г, сіль — 5г, Ізюм — 750 г, горіхи або мигдаль — 50 г, цукати — 50 г, ваніль — за смаком, яйця — 6 шт.
 СИРНА ПАСКА. Сир протерти крізь сито, добре вимішати із сметаною і розтопленим маслом. Постійно помішуючи, додати по одному яйцю. Знову ретельно вимішати й поставити на 10 хв у духов-
ку. Після цього додати ваніль і цукор. Коли паска охолоне, викласти у форму і поставити на холод.
Сир — 2,5 кг, сметана — 500 г, масло — 400 г, яйця — 12 шт., цукор — 700 г, ваніль.

 МИГДАЛЬНА ПАСКА. Сир протерти крізь сито, додати яйця, масло, сметану і добре вимішати. Все це покласти в каструлю, поставити на плиту і помішувати дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло. Як тільки з'являться перші бульбашки, зняти з плити, поставити в прохолодне місце і помішувати, доки не охолоне. Потім додати цукор, мигдаль (або смажені горіхи), ще раз добре вимішати. Тісто перекласти у форму, застелену чистою полотниною, і залишити на добу під гнітом у прохолодному місці.
Сир — 2,5 кг, яйця — 10 шт., масло — 400 г, сметана — 800 г, цукор — 500 г, мигдаль (або горіхи) — 200 г.
 СИРНА ПАСКА ІЗ ШОКОЛАДОМ Сир добре розтерти з яйцями, додати цукор, мигдаль (або горіхи), ваніль, розтоплене вершкове масло і тертий шоколад. Тісто вимішати, покласти у приготовлену форму і поставити випікатись у духовку з невисокою температурою.
Сир — 400 г, яйця — 8 шт., цукор — 100 г, мигдаль (або горіхи) — 100 г, масло — 70 г, шоколад — 100 г, ваніль.
Святого Павла, Петра

МАНДРИКА
Замісити тісто з масла, сметгни, яйця і борошна. Сир розтерти з сметаною, яйцем, маслом, цукром та сіллю.
Із тіста вирізати коржики, покласти зверху сир, зліпити кінці і викласти на деко, змастивши збитим яйцем. Випікати у гарячій духовці.
Борошно — 200 г, вершкове малсло – 100г, сметана — 100 г, яйця — 1 шт. Сир — 400 г, сметана — 100 г, яйця — 2 шт.,розтоплене вершкове масло — ЗО г, сіль — за смаком.
 МАНДРИКА З ВИШНЯМИ
Замісити тісто з борошна, масла, цукру, сметани, ясць та соди. Тісто розкачати й вирізати невеликі коржики.
Вишні почистити, посипати цукром і покласти на коржики. Зліпити кінці й викласти на деко.
Так само можна випікати й мандрики з полуницями, сливами, аґрусом, ягодами з варення.
Борошно — 500 г, сметана — 100 г, вершкове масло — 100 г, цукор — 50 г, яйця — 2 шт., варені жовтки — 2 шт., сода — 5г. Вишні — 300 г, цукор — 100 г.


Комментариев нет:

Отправить комментарий