Translate

понедельник, 16 марта 2015 г.

Яблучка мочені / Apples soaked

Мочені яблучка 
Перевірений рецепт мочених (квашених) яблук в банках. Квасити яблука можна і в 3-літрових банках. Яблука мочені на зиму заготовляють різними способами і з використанням всілякої тари: бочок (діжок), відер, каструль, пластикових ємностей.
Найпростіший і широко доступний — рецепт мочених яблук в банках, який під силу кожному. Замочувати яблука на зиму в домашніх умовах краще пізніх сортів, кисло-солодких, соковитих і твердих. Традиційними для таких ласощів вважаються доспілі, невеликі за розміром, без внутрішніх і зовнішніх пошкоджень плоди. Мочити яблучка можна разом з капустою, але сьогодні мова піде про самостійні мочені (квашені) яблука, які взимку стануть універсальним блюдом не тільки як десерт, але і ароматним доповненням до будь-якого м’яса.
Як зробити мочені яблучка в домашніх умовах на зиму? За закручуванням баклажанів і томатів на зиму непомітно підкралася пора яблучних заготовок. Рецепт мочених яблук я вибрала без меду, тільки з цукром і сіллю, за бажанням можна покласти улюблені травки і спеції. На відміну від засолювання огірків і помідорів, в яких маринад складається з кропу, петрушки і т.п., яблука мочаться в вишневих листках, а також з додаванням м’яти перцевої, пастернаку і т.д. На даний момент часу доступні свіжі листочки фруктових дерев, але якщо яблучка ще не дозріли, не упустите шанс і запасіться необхідною зеленню для мочіння про запас, заморозивши або висушивши її.
Інгредієнти для рецепта мочених яблук на зиму:

вода — 5 літрів;
цукор-пісок — 200 г;
сіль — 1 ст.л. (з гіркою);
яблука свіжі;
листя вишні та чорної смородини.
Рецепт яблук мочених в банках:
1. Стерилізуємо трилітрові банки. Щоб не втрачати дорогоцінний час, варимо маринад.
2. Для приготування маринаду в воду висипаємо цукор і сіль, кип’ятимо хвилин 5-7. Остуджуємо до кімнатної температури.
3. Потім дно банки встеляємо листочками.
4. Промиті фрукти разом з хвостиками цілком укладаємо щільно один до одного шарами, перекладаючи кожен листям. Трамбуємо яблука так щільно, як тільки можна, щоб вони не плавали в банці, як в компоті, і не спливали догори.
5. Якщо яблучка різного розміру, то на дно кладемо ті, що побільше, а зверху, ті що дрібніше.
6. Таким чином заповнюємо всю банку до «плічок», прикриваємо зверху листям.
7. Заливаємо підготовленим розсолом яблука так, щоб всі фрукти були покриті повністю. Горлечко банки прикриваємо марлею.
8. Залишок заливки ставимо в холодильник, а банки з яблуками залишаємо при кімнатній температурі приблизно 20 С на кілька днів, поки не почнеться процес бродіння.
9. Потім, після появи піни на поверхні, акуратно знімаємо її чистою дерев’яною ложкою, при необхідності доливаємо розсіл. Стежимо, щоб верхні плоди не залишалися сухими.
10. Після того, як піна трохи «осяде», закриваємо банки капроновими кришками і виносимо в прохолодне приміщення: погріб, гараж, веранду і т.д.
Дегустацію яблук, приготованих за цим рецептом, можна починати через місяць. Остаточно заквашеними вони стануть місяця через два.

Комментариев нет:

Отправить комментарий